7 Mayıs 2010 Cuma

Borsada son durum

borsada ki akışları son durumları ve haraketleri inceleme fırsatını sitemizde bulabilirsiniz. daha ayrıntılı bilgi için araştırma yapınız

Read more...

26 Nisan 2010 Pazartesi

2010 Nisan Ayı Borsa Verileri

borsa nisan ayının son günlerinde yükselişlerde. bunun nedenini avrupa birliğinin yunanistana yapmış olduğu parasal destek olarak görmekteyim. önümüzdeki günlerde de dolar ve euro düşüşlere devam edicektir. yarın borsa da ufak çaplı düşüşler olabilir Türkiyede yaşanan et krizi dolayısıyla da ithalatın önünü açılması.

Read more...

18 Nisan 2010 Pazar

Dakika dakika borsa verileri

dakika dakika borsada ki verileri takip etmek için sitemiz yakın zamanda yayıncı kuruluşlarla anlaşmaya varıp anlık yayını koyucaktır. borsa verilerini en iyi ve hızlı şekilde buradan takip edebiliceksiniz.

Read more...

1 Nisan 2010 Perşembe

Piyasa Mekanizması ve Gelir Dağılımı

Piyasa Mekanizması ve Gelir Dağılımı: Yeni liberal görüş, sosyal adaleti sağlayıcı gelir dağılımı politikasını reddeder. Onlara göre, piyasa mekanizması çarkı, mal ve faktör piyasalarında oluşan göreceli fiyatlarla kimlerin zengin, kimlerin daha az zengin olacağını belirleyecektir. Bu mekanizma içinde, daha fazla geliri hak edenler, ön plana çıkacak ve zengin olacaklardır.
Kısacası, ülkemizde 1980’lerden itibaren uygulanmasına çalışılan ve serbest piyasa ekonomisi yada kısaca piyasa ekonomisi görüşü şeklinde lanse edilen, parasalcı görüşün esaslarının ne olduğunu açıklamaya çalıştık.

Read more...

Devlet Girişimciliğinin Azaltılması

Devlet Girişimciliğinin Azaltılması: Yeni liberallere göre, devlet kötü işletmecidir. Devlet elindeki tüm işletmeleri, kar amacına yönelik faaliyette bulunduğu için, en verimli şekilde çalıştıracak olan özel sektöre devretmelidir.

Read more...

Dış Ticarette Serbesti

Dış Ticarette Serbesti: Tüm gümrük sınırlamaları ve her türlü ithal-ihraç engeli kaldırılmalıdır. Böylece, yeni liberal görüşü uygulayan ülkede yaşayanlar, gereksinim duydukları malları olabilecek en düşük fiyattan satın alma olanaklarına kavuşacaklardır.

Read more...

30 Mart 2010 Salı

Menkul Kıymet Ödünç İşlemleri

Securities Lending

Aracı kuruluş ile müşteri arasında düzenlenen sözleşmede belirlenen esaslar dahilinde, ödünç veren taraftan açığa satış amacıyla ödünç alan tarafa, belirli bir dönem için menkul kıymetlerin verilmesi ve aynı cins menkul kıymetlerin mislen geri alınmasını ifade eder.

Read more...

About This Blog

  © reserved

Oyun | games | spiel